Senast uppdaterad: 02 september 2021

Snarkskena

En snarkskena, även kallad apnéskena, kan hjälpa dig som vill sluta snarka. Den vidgar dina andningsvägar och hindrar tungan från att falla bakåt.

Det du behöver tänka på är att din bettskena:

  • Ska rengöras morgon och kväll med mjuk tandborste och tandkräm.
  • Skadas vid kokning eller rengöring i diskmaskin.
  • Bör förvaras i den ask som du har fått och håll den fuktig, gärna i vatten.
  • Om det är en hård variant, ska ligga i friskt vatten för att undvika att den torkar och blir skev.
  • Vid angrepp av tandsten ska läggas i ett glas med bordsättika och vatten i lika delar.

Tandgnissling

Detta är oftast inget man upptäcker själv men kan ge symtom som att man vaknar med huvudvärk, känner sig trött och spänd i käkarna eller känner ilningar. I vissa fall kommer en patient med en eller flera avbrutna tänder eller lagningar som gått sönder. Detta kan avhjälpas med en bettskena som man sover med på natten. En bettskena skyddar dina tänder från slitningar och avlastar käklederna.

Bettskena skyddar dina tänder mot tandgnissling och skyddar dina tänder mot nedslitning och avslappnar muskulaturen. Det har hjälpt många att bli av med bl.a huvudvärk och käkledsbesvär.

Bettskenor

Vi använder oss enbart av välbeprövade metoder och ledande teknik som säkerhetsstället att du får den bästa möjliga vården. Vi kan hjälpa dig som snarkar och gnisslar tänder.

Den omtänksamma kliniken.

Friska tänder gör det lättare att njuta av livets goda, därför hjälper vi dig med allt som behövs för att dina tänder ska må bra. Våra ljusa och behagliga klinik är toppmodernt utrustad och vi utför allt ifrån enkla undersökning till specialisttandvård. Vi erbjuder pedagogisk och bra service.

Läs mer

Hör av dig till oss!

Vi är glada att ta emot din fråga, så tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar. Använd kontaktformuläret här på sidan eller ring oss direkt på 087506808.

Öppettider

Måndag 08.30 – 17.30
Tisdag 08.30 – 19.00
Onsdag 08.30 – 17.30
Torsdag 08.30 – 17.30
Fredag 08.30 – 16.00

Lördag, Söndag och övriga tider:
Enligt överenskommelse.