Senast uppdaterad: 02 september 2021

Undersökning

Tandclinic Kista erbjuder alltid hög service

Om du behöver rutinkontroll eller mer avancerade hjälp så är det bra att börja processen med en undersökning. Vi erbjuder tider med kort väntetid och 3D röntgen bild som kan se hur vävnaden runt din tand ser ut med betydligt mindre strålning. Här kan du läsa hur det går till vid en undersökning på TandClinic Kista.

Hur börjar vi din undersökning?

En undersökning börjar alltid med att ta en hälsodeklaration. Vi ställer frågor gällande din allmänna hälsa, mediciner och om du har några allergier. Det är för att vissa hälsotillstånd och läkemedel kan påverka din mun och dina tänder negativt, det kan även påverka val av behandling. Vi diskuterar även dem eventuella frågor, funderingar och speciella önskemål du har beträffande din munhälsa. Under den kliniska undersökningen kommer tandläkaren att noggrant kontrollera dina tänder och dess stödjevävnad.

3D Röntgen minskar strålningen

 Minst fyra röntgenbilder kommer att tas för att komplettera undersökningsmomentet och på så vis kontrollera om du har några hål i tänderna (karies) samt få en översikt gällande bennivån kring tänderna. Ibland tas kompletterande röntgen på rotfyllda tänder. Har du inte varit hos tandläkare på länge eller har du flera trasiga tänder tar vi bild på hela munnen.

Vi använder oss av digitalröntgen för att undvika onödig strålning. Digitalröntgen avger upp till 90 % mindre strålning än konventionell röntgen och bilderna kommer direkt upp på datorskärmen så att tandläkaren snabbt och enkelt kan ställa en diagnos.

Tydliga kostnadsförslag

Besöket avslutas med att du får ett skriftigt undersökningsprotokoll och kostnadsförslag där du enkelt kan se den beräknade kostnaden. Självklart är vi kopplade till försäkringskassan och erbjuder räntefri delbetalning upp till 12 månader.

Regelbundna besök lönar sig alltid!

Genom att besöka tandläkaren och göra en undersökning varje, vartannat eller vart tredje år, vilket bestäms utefter dina individuella behov, kan du på så vis undvika större och mer kostsamma behandlingar i framtiden. Hur ofta du behöver komma på en undersökning är individuellt och beror på din tandstatus. Mer om detta får du vid ditt besök hos oss.

Tydliga kostnadsförslag

Besöket avslutas med att du får ett skriftigt undersökningsprotokoll och kostnadsförslag där du enkelt kan se den beräknade kostnaden. Självklart är vi kopplade till försäkringskassan och erbjuder räntefri delbetalning upp till 12 månader.

Den omtänksamma kliniken.

Friska tänder gör det lättare att njuta av livets goda, därför hjälper vi dig med allt som behövs för att dina tänder ska må bra. Våra ljusa och behagliga klinik är toppmodernt utrustad och vi utför allt ifrån enkla undersökning till specialisttandvård. Vi erbjuder pedagogisk och bra service.

Läs mer

Hör av dig till oss!

Vi är glada att ta emot din fråga, så tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar. Använd kontaktformuläret här på sidan eller ring oss direkt på 087506808.

Öppettider

Måndag 08.30 – 17.30
Tisdag 08.30 – 19.00
Onsdag 08.30 – 17.30
Torsdag 08.30 – 17.30
Fredag 08.30 – 16.00

Lördag, Söndag och övriga tider:
Enligt överenskommelse.